Сьогодні з нами...
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
IT-романтика
4ortykДата: Ср, 16.09.09, 13:37 | Повідомлення # 1
Новеньке
Група: Користувачі

Статус: Offline
Нагороди:
Не одного разу стикалася з такою ситуацією: моя відповідь на питання "А ким ти працюєш?" або "А на кого вчишся?" викликала у людей таку реакцію: "А, програміст. =( Кажуть, що взагалі не романтичні люди. У вас все зводиться до зализа, нету ..." ну і т.д.
Я, звісне діло, з цим не погоджуюся, адже ми ще більші романтики, ніж інші люди.
Доведить, що і ми здатьні на романтичні вчинки: що у свому житті ви зробили для коханої людини найприємніше? чим оригінальним її/його здивували?

lomza_tДата: Ср, 16.09.09, 14:06 | Повідомлення # 2
Толкове
Група: Модератори

Нагороди:
За 100 повідомлень За 250 повідомлень За 500 повідомлень
Цікава тема для розумів...А взагалі-то, люди різні. Не розумно бути абсолютним фанатиком чогось, але знати свою справу потрібно добре. Батьки мені часто кажуть, що "тобі б тільки комп і навушники!", але я це пропускаю миму вух, тому, що знаю, що моє життя цим не обмежується. Я цікавлюсь практично усім і не можу увесь час захоплюватись чимось одним...
За своє життя зустрічала пару людей, які настільки захоплювались програмуванням, що з ними окрім цього більше ні про що не можна було поговорити - вони просто-напросто більше нічого не знали...Але реакція "а, програміст" може бути хіба що в тих, які не розуміють програмування...саме "не розуміють", а не "не люблять" чи ще щось...бо якби розуміли, то їм обов"язково було б цікаво...
В моїй біографії немає якихось героїчних вчинків заради коханої людини..Я можу здивувати характером. Сказати, от йдем на ту горку, давай погуляємо до ранку, давай я напишу для тебе програму, здивую програмою на день, в яку входитиме кіно, ресторан, прогулянка по історичним місцям...Здебільшого я допомагаю друзями з якимись дрібничками, проте цих дрібничок може назбиратись багацько smile

4ortykДата: Ср, 16.09.09, 20:32 | Повідомлення # 3
Новеньке

Нагороди:
Quote (lomza_t)
.Але реакція "а, програміст" може бути хіба що в тих, які не розуміють програмування...саме "не розуміють"

Швидше за все воно так і є =)
Quote (lomza_t)
А взагалі-то, люди різні.

Коли починаєш спілкуватися і тусуватися здебільшого в колі IT-знавців, то вже не відчуваєш себе таким "інопланетянином". А воно виявляється, що довкола ще купу народу, що не розуміють нашої мови і тому вважаю, що і спосіб життя в нас "запрограмовани" (ну чи щось таке). wacko
Ну а в мене мабуть найромантичнішим була довга розмова під старезним деревом у затишному дворику старого Львівського будинку, доки зірки на небі не появилися. Ну і крім того романтичні поїздки по старим замкам України (пра поки що лише західної) =)

Повідомлення відредагував 4ortyk - Ср, 16.09.09, 20:43

BrandДата: Чт, 17.09.09, 00:26 | Повідомлення # 4
Толкове
Група: Адміністратори

Нагороди:
Quote (lomza_t)
Але реакція "а, програміст" може бути хіба що в тих, які не розуміють програмування...саме "не розуміють", а не "не люблять" чи ще щось...

Я думаю трошки по-інакшому. Саме не розуміють ІТшників, тому як для мене ІТ це не професія це стиль і спосіб життя
А на рахунок романтизму це в кожному індивідуально. Хоча не можу не погодитись що всі ІТшники думають завжди логічно. Хоча з іншого боку все логічно, все залежить від логіки smile
потім відпишусь більше

Йа Айтішко

lomza_tДата: Чт, 17.09.09, 19:15 | Повідомлення # 5
Толкове

Нагороди:
Quote (Brand)
ІТ це не професія це стиль і спосіб життя

Повністю з тобою згідна. Одного разу пізнавши принади іт-побуту, не хочеться вже щось міняти.
Quote (Brand)
ІТшники думають завжди логічно

Думають, але чи завжди діють згідно думок ?

4ortykДата: Пт, 18.09.09, 06:49 | Повідомлення # 6
Новеньке

Нагороди:
Quote (lomza_t)
Одного разу пізнавши принади іт-побуту, не хочеться вже щось міняти

Ага, особливо яка ж то сильна ломка, коли нет відключають. Ну що без рук просто biggrin
Quote (Brand)
Хоча не можу не погодитись що всі ІТшники думають завжди логічно.

А чи це власне і не заважає робити романтичні безглузді шалені вчинки? Може просто розкрий цю думку детальніше, бо важко зрозуміти: ти за чи проти ставлення до ІТ-шників, як до людей із "запрограмованим" життям =)

RainДата: Пт, 18.09.09, 11:42 | Повідомлення # 7
Невгамовне
Група: Досвідчені користувачі

Нагороди:
За 100 повідомлень
ІТ-шники, механіки, альтисти.... так по-особливому можна говорити про будь-кого...і так говорять, як на мене всі, - це загальне додаткове бажання виокремитися, бути ще чимось особливим, ...
думаю, що всі люди особливі і унікальні, звичайно ті чи інші фактори навколишнього світу (робота, навчання, виховання) впливають на нашу поведінку і спосіб мислення, але на кожного по різному - саме тому бувають різні ІТ-шники, різні механіки і різні альтисти.
не можна сказати - всі ІТ-шники такі...., або всі азіатки отакі.....або всі хтось там точно такі - люди всі різні. навіть однієї професії.
я вважаю, що робота може впливати особливо на почуття гумору - згідний, що у нас різні жарти, а так....то кожен з нас унікальний )

4ortykДата: Пт, 18.09.09, 13:32 | Повідомлення # 8
Новеньке

Нагороди:
Quote (Rain)
я вважаю, що робота може впливати особливо на почуття гумору - згідний, що у нас різні жарти, а так....то кожен з нас унікальний )

З унікальнісю згідна: майже кожна людина - індивідуальність. Але не лише почуття гумору міняється - міняється спосіб мислення і реакція на різні події, спосіб і порядок викладення думок. Інакше людей би і не ділили на ці категорії. Питання в тому наскільки наша професія робить нас передбачуваними.

RainДата: Пт, 18.09.09, 13:54 | Повідомлення # 9
Невгамовне
Група: Досвідчені користувачі

Нагороди:
За 100 повідомлень
Quote (4ortyk)
З унікальнісю згідна: майже кожна людина - індивідуальність. Але не лише почуття гумору міняється - міняється спосіб мислення і реакція на різні події, спосіб і порядок викладення думок. Інакше людей би і не ділили на ці категорії. Питання в тому наскільки наша професія робить нас передбачуваними.

майже кожна людина? .... взагалі-то кожна!
професія робить передбачуваними... хм...це може бути і не тільки професія, а і просто будь-які звички, звички роблять нас передбачуваними.
відповідаю: настільки, наскільки пов'язане особисте життя з професією (не роботою).

як сказав Brand, інтерпритую, не сама професія ІТ впливає на ІТ-шників, а навички, які набуті з професією - логічне мислення, ще щось, чого я особисто не знаю ))

але знову ж таки - не треба приписувати такі якості тільки ІТ, а і будь-які сході професії зі схожим рівнем відповідальності.

Повідомлення відредагував Rain - Пт, 18.09.09, 13:55

avarДата: Пн, 21.09.09, 14:44 | Повідомлення # 10
Невгамовне

Нагороди:
За 100 повідомлень
Quote (Rain)
майже кожна людина? .... взагалі-то кожна!

Хотілося щоб це було так, але нажаль зараз я не можу з цим погодитися.

Quote (Rain)
не сама професія ІТ впливає на ІТ-шників, а навички, які набуті з професією - логічне мислення, ще щось, чого я особисто не знаю

Це вже софістика якась... Навички набуті з професією чи професія вибрана відповідно до здібностей та початкових навичок. Наприклад логічне мислення звичайно розвивається під час роботи. Але високий його рівень потрібен щоб принаймні почати працювати в ІТ. Якщо його нема, то розвиток в тому напрямку може закінчитися дуже скоро. Це ж фізіологія. Все залежить від того яка півкуля мозку домінує.

Давно помітив що відколи я почав серйозно займатися IT мій спосід мислення змінився. Не скажу що я став більш романтичним чи менш. Але бачення світу інше. Вона стало більш системне, можливо дискретне і детерміноване. Але від того я не став звихнутим на програмуванні, математиці, інтернеті чи ще якійсь складовій IT. Але від такого математичного світогляду романтики менше не стало.
Щодо романтичних вчинків, то до них можна віднести прогулянки по затишних вечірніх вуличках, поїздки в цікаві місця, походи на природу, розмова в напівпітьмі кавярні, прогулянки на високий замок. Можна просто організувати цікавий,
хороший день (але про то вже тут писали)

Взагалі. ІТ то своя субкультура. Свій жаргон, своя література (маю на увазі художня), свій одяг, свій спосіб життя, своя символіка. Але що приємно - що більшість айтішніків не обмежуються лише цим, їх ціавльять різноманітні речі. І частково тому, що на такі речі в них також свій погляд.

Ви6АчТЕ зА НерІвНИй ПоЧЧеРк

Повідомлення відредагував avar - Пн, 21.09.09, 15:21

BrandДата: Вт, 22.09.09, 12:16 | Повідомлення # 11
Толкове

Нагороди:
Повністю згідний з аваром. А на рахунок речей то дуже багато на що впливає достатня кількість грошей і "схибленість" думок. А романтика вона для кожного своя, для когось дуже романтично прогулятись в ночі під зоряним небом, для когось вечеря при свічках, а для когось сходити на рок концерт smile ...

Йа Айтішко

IngaДата: Вт, 22.09.09, 17:55 | Повідомлення # 12
Впевнене

Нагороди:
За 100 повідомлень За 250 повідомлень
Я ще в сфері IT-технологій не працювала, так що не можу сказати чи програмування вплинуло на мою романтичність...
Але якщо говорити про мого чоловіка, а він програмер "до мозга костей", то його романтика відвідує вкрай рідко і то в більшості випадків завдяки неабияким зусиллям з моєї сторони)))
Що стосується мене, я весь час організовую романтичні вечері, прогулянки, сюрпризи та поїздки по різних містах.
А якщо говорити про найромантичніший вчинок в мому житті, то це мабуть те, що я кинула все на світі і приїхала до Львова за покликом серця heart

Повідомлення відредагував Inga - Вт, 22.09.09, 17:57

lomza_tДата: Ср, 23.09.09, 13:44 | Повідомлення # 13
Толкове

Нагороди:
Quote (Rain)
хм...це може бути і не тільки професія, а і просто будь-які звички, звички роблять нас передбачуваними.

Повністю згідна. Звички, слабкості роблять нас залежними від чогось і відповідно передбачуваними..
Залежно що саме мати на увазі під "унікальна людина". Людина унікальна за відбитком пальців, за формою вушної раковини, можливо ще за будовою якихось органів. Багато людей схоже мислять, і їх важко за цим приписати до унікальних. Так, як і абслютних візуалів, аудіалів чи кінестетиків просто не існує, так і не існує абсолютно унікальних людей, бо сама по собі людина - особистість, що не може існувати без суспільства. А живучи в суспільстві, ми вчимось від інших, перебираємось їх звичок, стараємось навіть бути схожими на декотрих...Тому з моєї точки зору, поняття "унікальна людина" досить поверхневе..і про це можна дооовго сперечатись..
Quote (avar)
. Навички набуті з професією чи професія вибрана відповідно до здібностей та початкових навичок.

Запутано, еге ж ? )
Quote (avar)
ІТ то своя субкультура.

Авжеж. Своя історія, своя релігія, свої звичаї...
Quote (Inga)
Що стосується мене, я весь час організовую романтичні вечері, прогулянки, сюрпризи та поїздки по різних містах.

Інга, не бери на себе аж так багато. А то ще звикне, що все робиш ти і навіть не старатиметься приймати якісь рішення...

IngaДата: Ср, 23.09.09, 14:22 | Повідомлення # 14
Впевнене

Нагороди:
За 100 повідомлень За 250 повідомлень
Quote (lomza_t)
Інга, не бери на себе аж так багато. А то ще звикне, що все робиш ти і навіть не старатиметься приймати якісь рішення...

Повір, на перевиховання стільки нервів потрачено, що я вже з цього приводу не парюсь)))
Коли чогось хочу, то говорю прямо)))
Зрештою всі мої ідеї покищо фінансує він, так що і так не погано wink

Quote (lomza_t)
А живучи в суспільстві, ми вчимось від інших, перебираємось їх звичок, стараємось навіть бути схожими на декотрих...Тому з моєї точки зору, поняття "унікальна людина" досить поверхневе..і про це можна дооовго сперечатись..

Добре написано smile

Повідомлення відредагував Inga - Ср, 23.09.09, 14:22

BrandДата: Ср, 23.09.09, 15:18 | Повідомлення # 15
Толкове

Нагороди:
Quote (Inga)
Коли чогось хочу, то говорю прямо))) Зрештою всі мої ідеї поки що фінансує він, так що і так не погано

Як на мене то це правильно, якщо тобі чогось хочеться чому про це не сказати прямо, навіщо робити якісь нікому крім вас незрозумілі натяки на не зрозуміло що.
А на рахунок фінансування так і має бути, так придумала еволюція, що чоловік оплачує своє задоволення. А в це входять і примхи своєї половинки. Таке життя складне і не справедливе smile

Йа Айтішко

• Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Пошук:

Непрочитані ОП:
Ви в групі: Гості