FreeArc - сучасний архіватор загального призначення. Основна перевага програми - багатий набір методів стиснення, завдяки чому FreeArc демонструє високий ступінь стиснення і завидну продуктивність.
FreeArc працює в 2-5 разів швидше кращих пакувальників, що показують ту ж ступінь стиснення.
Переваги:
* Відкритий код * Графічні та консольні версії під Linux і Windows * Широкий спектр алгоритмів стиснення: LZMA, PPMD, TrueAudio, алгоритми стиснення мультимедійних даних * Широкий спектр фільтрів: REP, DICT, DELTA, BCJ і LZP * Спеціальні алгоритми швидкого стиснення: GRZIP для текстів і Tornado для двійкових даних * У цілому 11 алгоритмів і фільтрів (в порівнянні з 3-ма в 7-zip і 7-ма в RAR) * Спеціальний режим сортування, завдяки якому однотипні файли стискаються разом, що збільшує ступінь стиснення * Приголомшлива продуктивність: в середньому FreeArc працює в 2-5 рази швидше програм аналогічного класу (ccm, 7-zip, rar, uharc-mz, pkzip) при порівнянній ступеня стиснення * Запуск зовнішніх архіваторів і фільтрів (конфігурація за замовчуванням містить налаштування для Precomp, ECM, CCM (x), PPMonstr, Durilca, LPAQ, UDA і PAQ)
Функціональність:
* Безперервні (solid) архіви з розумним оновленням * Шифрування AES / Blowfish / Twofish / Serpent * Модулі для підключення до FAR і Total Commander * Створення саморозпаковуються (SFX) архівів і інсталяторів * Робота з архівами за протоколом HTTP (отримання списку файлів, розпаковування) * Відновлення архівів * Тестування архівів перед і після будь-якої операції * Переміщення файлів у архів, об'єднання архівів, переархівація, блокування та коментування архіву * Вибір файлів за розміром, часу створення, імені, атрибутам * Підтримка базових каталогів на диску і в архіві, автоматична генерація імені архіву * Гнучка настройка
На сьогоднішній день в FreeArc відсутні наступні можливості, доступні в RAR і 7-zip: підтримка багатотомних архівів, 64-бітна версія, підтримка розширених атрибутів NTFS, BCJ2, сегментація даних. Download
Повідомлення відредагував Darkinght - Вт, 10.08.10, 15:28
Варто дочекатись 0.70 версії, в якій буде повна підтримка "zip, rar, 7z и других архивных форматов". Наразі ви, Darkinght, зацікавили мене FreeArc'ом. Провіряю, чи він дійсно такий шустрий як ви його описуєте. Але те, що FreeArc' - Open Source і заточений під Лінух - явно плюс!
те, що FreeArc' - Open Source і заточений під Лінух - явно плюс!
а як на мене основний недолік. те що він OS ніяким місцем не додає йому функціоналу, а сорси з тут присутніх правити не буде ніхто (чи тут є кодери які цим страдають? ), заточеність під лінупс є плюсом лише для тих хто активно юзає його в якості основної платформи (такі тут є але дуже мало). Для віндозників його ОС-ність і лінушність вилізе лише тим що під віндою він навряд зможе показати щось варте уваги, що не реалізоване в інших архіваторах.
Quote (Darkinght)
Цей архіватор може робити майже усі функції наших архіваторів,але цей скорший і більш функціональний !
скажіть мені що він швидший і функціональніший за PA2010 і признаю що ви мене зацікавили (причому бажано щоб "функціонал!" заключався не в наборі з 100500 гарно звучащих за назвами, але на ділі нікому не потрібних функцій, маю на увазі щось дійсно корисне)
Quote (lomza_t)
Варто дочекатись 0.70 версії, в якій буде повна підтримка "zip, rar, 7z и других архивных форматов"
так він їх не підтримує? перепрошую, але що він взагалі тоді станом на зараз може?
Повідомлення відредагував Mysterio - Пт, 13.08.10, 00:48
Напевно підтримує, але на якомусь бідному рівні, що робить його ще більш не потрібним. В цілому - згоден з Містеріо, бо архів, який інші розархівувати не можуть - явно не признак хорошого продукти і ОС чи Лінух не рятують.
что есть истина для человека влюбленного,если не взаимность???
Усувати мінуси я мала на увазі. А чому не було включено по дефолту, одному розробнику відомо.
Quote (Mysterio)
створення\запис ісошок, архівування\шифрування\відновлення архівів, версія Pro
Тоді тобі дійсно саме PA2010 найбільше підходить. Я більшість цих функцій використовую дуже рідко. Архів ~490 МБ, кілька файлів... Час розархівування:
PA 2010 Std: 1 хв 27 с FreeArc 0.666: 1 хв 50 с WinRAR 3.93: 1 хв 30 с
Час архівації тих же файлів:
PA 2010 Std: 4 хв 06 с FreeArc 0.666: 4 хв 30 с WinRAR 3.93: 8 хв 49 с
Що ж до стиснення, то FreeArc дійсно демонструє найкращий результат, але 5-10 МБ різниці великої не роблять. А до заявленої завидної продуктивності ще далеко. <_<