|
Хто ставив автополив на ділянці, чи реально зібрати систему?
| |
| kirilzhilenko80 | Дата: Нд, 14.06.26, 09:50 | Повідомлення # 1 |
|
Новеньке
Група: Користувачі
|
Статус: Offline
Нагороди:
| Реально заплутався з цим автополивом, думав буде простіше, а там купа всього, трубка, стрічка, ще якісь крапельниці окремо. Я спочатку взагалі думав, що крапельна стрічка і сліпа трубка це одне й те саме, тепер розумію що ні. Не можу зрозуміти, яку товщину стінки брати, бо бачу варіанти від дуже тонкої до наче міцнішої, і різниця в ціні відчутна. Якщо взяти найдешевшу, чи не порве її тиск у системі, особливо якщо насос поставлю. І ще питання, як це правильно розкласти в теплиці, щоб рівномірно поливало, без сухих зон.
|
| |
| |
| a_sov | Дата: Нд, 14.06.26, 09:52 | Повідомлення # 2 |
|
Новеньке
|
Нагороди:
| Бачив уже не одну таку тему, і скажу прямо, економія на стрічці потім виходить боком. Я по полях тягав кілометри цього всього, і різниця між нормальним пластиком і дешевим сміттям відчувається через пару тижнів роботи. Дешева стрічка на сонці стає м’якою, її розриває від тиску або вона просто тріскає на згинах. Ще гірше коли емітери забиваються, тоді половина рядка суха, а інша мокра. Я тепер беру тільки те, що тримає стабільний тиск і має нормальний крок крапельниць, і обов’язково ставлю фільтрацію, інакше вся система перетворюється на проблему посеред сезону.
|
| |
| |
| menigorek | Дата: Нд, 14.06.26, 09:53 | Повідомлення # 3 |
|
Новеньке
|
Нагороди:
| Колись збирав систему буквально з підручних деталей, залишки труб, старі фітинги, і вийшло навіть краще ніж очікував. Головне зрозуміти логіку, вода має йти стабільно і без різких перепадів, тоді все працює рівно. Я собі зробив просту магістраль і підключив крапельні лінії через нормальні з’єднання, без зайвих переходів, бо кожен зайвий стикувальний вузол це потенційна теча. В результаті витрати води зменшились відчутно, і головне, не треба бігати з лійкою щодня, система сама тримає вологу в ґрунті.
|
| |
| |
| taras_gamper | Дата: Нд, 14.06.26, 09:59 | Повідомлення # 4 |
|
Новеньке
|
Нагороди:
| Якщо підходити до питання професійно, автополив треба розглядати як гідравлічну систему, де кожен параметр впливає на результат. Починати слід із товщини стінки стрічки, зазвичай вимірюють у mils, і тут різниця критична, бо тонкі варіанти підходять лише для короткого сезону і стабільного низького тиску, тоді як більш щільні тримають навантаження довше і не так бояться механічних пошкоджень. Далі важливий крок емітерів, тобто відстань між крапельними виходами, він визначає рівномірність зволоження, особливо на грядках із різною структурою ґрунту. Робочий тиск також не можна ігнорувати, бо перевищення навіть на пів атмосфери може розірвати дешеві лінії або викликати нерівномірну подачу води. Окремо завжди ставлю нормальну фільтрацію, без неї будь-яка система забивається дуже швидко, особливо якщо вода з колодязя. І ще момент, який часто ігнорують, це якість фітингів, саме вони тримають всю конструкцію разом, і на них не варто економити. Якщо збирати систему без помилок і не брати випадкові комплектуючі, то вона працює роками без втручань.
|
| |
| |
|
|
|
 |
|
Непрочитані ОП:
Ви в групі: Гості
Ваша IP: 216.73.216.214
Ви користуєтесь
З нами уже протягом днів |
|
|
| Ваші пожертви |
Номери наших гаманців WebMoney:U423369090055R290962205825Z323888339574E235003321478
SMS.копілка
|
|