Сьогодні з нами...
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Конференція » ЗАГАЛЬНІ ФОРУМИ » Фото » Zooniverse: для краудсорсінгових наукових досліджень
Zooniverse: для краудсорсінгових наукових досліджень
fiserzaieДата: Чт, 18.03.21, 16:55 | Повідомлення # 1
Новеньке
Група: Користувачі

Повідомлень: 9
Статус: Offline
Нагороди:
Zooniverse: платформа для краудсорсінгових наукових досліджень на основі фотографій



Zooniverse - сервіс для проведення простих досліджень із залученням волонтерів. Платформа надає всім охочим можливість почати свій власний дослідницький проект і використовувати всю силу краудсорсингу або ж приєднатися до вже існуючого, щоб внести свій невеликий внесок (інформація надана компанією Евротерминал в рамках соціального проекту Суботня STEM-школа)


Zooniverse - сервіс для проведення простих досліджень із залученням волонтерів. Платформа надає всім охочим можливість почати свій власний дослідницький проект і використовувати всю силу краудсорсингу або ж приєднатися до вже існуючого, щоб внести свій невеликий внесок.


Якщо ви хочете знайти помічників для свого проекту, вам потрібно викласти на Zooniverse наявні у вас дані і сформулювати завдання, які повинні зробити волонтери.


Потрібно почати з того, що для створення проекту (Project) необхідно сформулювати, що саме ви збираєтеся досліджувати, описати вашу ідею. Основою для дослідження служать зображення, дивлячись на які, волонтери виконують завдання (Subjects). Завантажте всі зображення разом з файлом, в якому описані метадані - дата, час, авторство.
Далі вам стане доступний набір завдань для волонтерів (Workflow). Припустимо кілька наборів завдань - це може бути корисно для проекту, якщо можна розбити завдання на кілька невеликих груп.
Найкраще скласти набір маленьких простих завдань - так волонтерам буде простіше їх виконувати. Можна ставити завдання волонтерам у вигляді питання про те, що зображено на знімку, і навіть пропонувати вже готові варіанти відповідей. Можна також додавати додаткові завдання в залежності від того, яку відповідь було дано. Як завдання можна також пропонувати відзначити на зображенні об'єкти або предмети.
Інструмент дозволяє вести проекти колективно - ви можете додати інших користувачів в свою команду, призначити їм певні ролі і дати різні права доступу. Серед можливих ролей - автор дослідження, експерт, співавтор, дослідник, модератор, тестувальник, перекладач.
Якщо з якихось причин ви не хочете, щоб проект було видно всім користувачам сервісу, ви можете виставити налаштування приватності.
Якщо ж ви не готові ставати автором дослідження, але при цьому хочете взяти участь в якомусь дослідженні по цікавою вам темі, то на Zooniverse є тематичний каталог.
На платформі Zooniverse вже зараз зроблено безліч цікавих досліджень, деякі з них лягли в основу наукових публікацій і робіт. Творці сервісу також підготували добірку найцікавіших прикладів проектів, серед яких - Whales as Individuals групи вчених з College of the Atlantic і некомерційної організації Cascadia Research Collective.
Дослідники виклали на платформі знімки китів і за допомогою волонтерів класифікують ссавців, а також, наприклад, виявили рідкісного кита-вбивцю. Джерело
 
Конференція » ЗАГАЛЬНІ ФОРУМИ » Фото » Zooniverse: для краудсорсінгових наукових досліджень
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:




Непрочитані ОП:
Ви в групі: Гості
Ваша IP: 34.229.50.161
Ви користуєтесь
З нами уже протягом днів

Ваші пожертви


Номери наших гаманців WebMoney:
U423369090055
R290962205825
Z323888339574
E235003321478




SMS.копілка
SMS.копілка
База даних | Історія версій | Про нас
Copyright © 2007-2024 Web-info project | © 2004-2024 Andrew. AndrewSoft